Delonghi espresso machine

Delonghi espresso machine
Anker

[]

Delonghi espressomachine: Italiaanse koffie met één druk op de knop

Via een espresso machine maak je snel een kopje koffie. Meestal zelfs met slechts één druk op de knop. Een espresso machine heeft een ingebouwde bonenmaler en maalt de verse bonen tot gemalen koffie net vóór het koffie zetten. Dankzij de vers gemalen bonen en de hoge pompdruk is de smaak van je kopje koffie veel intenser. Voor echte koffieliefhebbers is een espresso machine een must.

Overtuigd en op zoek naar een espresso machine? Wat dacht je van een Delonghi espresso machine? Lees er alles over op deze pagina!

Anker

[]

Delonghi espresso machine - LatteCrema systeem

Een Delonghi espresso machine voor de perfecte cappuccino

De lekkerste cappuccino’s, cafè macchiato’s, latte’s en latte macchiato’s maak je met een Delonghi espressomachine. Het unieke gepatenteerde LatteCrema systeem zorgt voor stevig en zijdezacht melkschuim met de perfecte temperatuur. Vanaf nu drink je je favoriete melkdrankje gewoon thuis! Geniet tot de laatste druppel van je zelfgemaakte kopje koffie.

Personaliseer je cappuccino of andere koffie via het bedieningspaneel en bepaal de dikte van het melkschuim via de draaiknop bovenop het reservoir. Het geïntegreerde melkreservoir kan je gemakkelijk loskoppelen en bewaren in de koelkastdeur. Het LatteCrema systeem gebruikt net genoeg melk om je favoriete koffie te bereiden.

Na het zetten van een melkdrankje is het belangrijk je Delonghi espressomachine te reinigen. Gelukkig heeft je koffiemachine een geïntegreerde schoonmaakfunctie (Real AutoClean) die alle onderdelen (die gebruikt werden) spoelt met stoom en water. Een goeie hygiëne is belangrijk en alleen zo wordt de optimale smaak van je volgende drankje gegarandeerd.

Anker

[]

Delonghi espresso machine: de perfecte Italiaanse koffie bij jou thuis!

Anker

[]

Dankzij een volautomatische espressomachine van Delonghi maak je verschillende soorten koffie met één druk op de knop of via het menu. Personaliseer je favoriete koffie naar eigen smaak en sla je recept op in het geheugen. Er is een grote keuze aan toestellen. Wil je verse koffiebonen gebruiken die gemalen worden net voor het zetten, of ga je voor reeds gemalen koffie? Wil je een geïntegreerde melkunit om melk te verwarmen en op te schuimen, of doe je het via een stoompijpje?

Je Delonghi espresso machine doet het meeste werk voor jou. Zorg dat het bonen- en waterreservoir altijd gevuld zijn en maak het lekbakje en koffiedikbakje regelmatig leeg. Dankzij het automatisch ontkalkings- en reinigingsprogramma heb je geen excuus waarom je je Delonghi espresso machine niet zou onderhouden zoals het moet. Vergeet zeker ook niet regelmatig te ontkalken om altijd van een perfecte cappuccino en espresso te kunnen genieten!

Alle Delonghi espresso machines zijn voorzien van het Thermoblock systeem. Deze is verantwoordelijk voor het opwarmen van het water om de koffie te bereiden. Via het geavanceerd elektrisch systeem heeft jouw kopje koffie altijd de perfecte temperatuur (tussen 83 °C en 89 °C). Dit is de ideale temperatuur om het aroma van de vers gemalen koffie volledig tot zijn recht te laten komen.

Delonghi espresso machine - Een perfect kopje koffie met één druk op de knop!
Anker

[]

Delonghi Dinamica espresso machine: altijd het perfecte kopje koffie!

Anker

[]

Anker

[]

Delonghi espresso machine - Dinamica serie

Jouw lievelingskoffie snel klaar met slechts één druk op de knop. Minder courante koffies vind je snel terug in het menu. Kies je voor de espresso met rijk aroma en mooie cremalaag? Of liever een perfecte cappuccino met ideale temperatuur en een laagje romig schuim? Selecteer uit heel wat voorgeprogrammeerde koffierecepten via het LCD display.

Heb je liever een kleinere espresso met sterkere smaak voor die extra kick ’s morgens? Of drink je jouw cappuccino graag met extra melk? Dat kan! Personaliseer je koffie via ‘My Menu’ en sla je gepersonaliseerde recept op. De volgende keer geniet je sneller van jouw favoriet. Je kan het aroma van je kopje koffie aanpassen, maar ook de hoeveelheid water, melk en melkschuim.

De Delonghi Dinamica espresso machines garanderen een vers kopje koffie, telkens opnieuw. De conische metalen koffiemolen maalt de perfecte hoeveelheid verse koffiebonen voor een volle smaak en aroma. Dankzij het Tubeless System blijft er geen koffie achter en wordt elk kopje koffie telkens opnieuw met vers gemalen koffiebonen gezet.

Anker

[]

Delonghi PrimaDonna Elite espresso machine: zet je kopje koffie via je smartphone!

Anker

[]

Anker

[]

Zet tot 13 verschillende soorten koffie met één druk op het intuïtieve 4.3” kleurenscherm! Espresso, espresso macchiato, koffie, doppio+ cappuccino, cappuccino+, capuccinoMix, caffè latte, latte macchiato, flat white, long coffee, maar ook warme melk, thee en zelfs chocolademelk. Of verwarm zelf melk via het stoompijpje!

Bevalt het automatische koffierecept je niet helemaal? Geen probleem! Pas de koffie aan naar jouw eigen smaak door het gewenste aroma, de hoeveelheid melk, de temperatuur en de hoeveelheid koffie van je perfecte kopje koffie in te stellen. Meer of minder melk, een sterkere of mildere smaak, ietsje kouder zodat je direct kan beginnen drinken… Het kan allemaal.

Anker

[]

Sla je aangepaste koffie via het gebruiksvriendelijke display op in het geheugen van de PrimaDonna Elite. Je kan tot 6 persoonlijke profielen aanmaken en beheren. Of creëer je eigen recepten via de Delonghi Coffee Link app.

Dankzij het LatteCrema systeem maak je altijd de perfecte cappuccino’s en andere melkdranken. En het Thermoblock systeem zorgt dat alle koffie op de perfecte temperatuur bereid wordt.

Maak gebruik van de Delonghi Coffee Link app en Bluetooth-verbinding en haal alles uit je Delonghi PrimaDonna Elite espresso machine. Experimenteer met nieuwe koffierecepten, sla je vondsten op, krijg heel wat tips en tricks om je koffiemachine te gebruiken, sla voorkeuren op en maak een kopje koffie via je smartphone vanuit de zetel. Je moet dan natuurlijk wel nog je koffie zelf gaan halen.

Fan van chocolademelk? Dan is deze Delonghi espresso machine zéker iets voor jou. Maak via de voorgeprogrammeerde functie in 4 eenvoudige stappen een warme chocolademelk. Deze espresso machine is de enige met een exclusief chocolademelk programma!

Delonghi espresso machine - PrimaDonna Elite
Anker

[]

Delonghi PrimaDonna S EVO espresso machine: proef tot 14 soorten koffie!

Anker

[]

Anker

[]

Delonghi espresso machine - PrimaDonna S Evo

Met de PrimaDonna S EVO espresso machine geniet je altijd van het perfecte kopje koffie. Wil je proeven van een kleine espresso met compact cremalaagje en uitgebalanceerde volle smaak? Of kies je voor een melkdrank zoals de bekende cappuccino met heerlijk melkschuimlaagje?

Bereid 14 soorten koffie met slechts één druk op de knop of via het Dranken-menu. Zoek de My Menu knop op het intuïtieve Soft Touch display om je favoriete koffie in te stellen en de samenstelling ervan aan te passen naar jouw smaak. Drinkt jouw mama graag een cappuccino met extra melk? Sla het recept van haar aangepaste cappuccino op in het geheugen. De volgende keer is haar favoriete kopje koffie snel klaar! Dankzij het unieke LatteCrema systeem van Delonghi wordt elke melkdrank keer op keer gemaakt zoals een professionele barista het zou doen.

Bedien je espresso machine via Bluetooth en de Coffee Link app op je smartphone. Bekijk de handige instructievideo’s, personaliseer recepten en stel je toestel in real time in. Download de app in de App Store of via Google Play.

Anker

[]

Delonghi pistonmachine: de espressomachine voor echte barista’s

Anker

[]

Anker

[]

Bovenstaande espresso machines zijn volautomatische koffiemachines en gemakkelijk te gebruiken. Bonen of gemalen koffie toevoegen, het waterreservoir met water vullen, een druk op de knop en de machine doet de rest.

Een tweede soort espresso machines zijn pistonmachines, waarmee je espresso maakt onder heel hoge druk. Het zetten van een kopje koffie vergt wat meer werk en kennis. Ben je een echte barista? Dan is deze Delonghi halfautomaat misschien wel iets voor jou.

Om een heerlijke espresso te maken is de juiste temperatuur nodig. Het Delonghi Thermoblock systeem zorgt voor een constante temperatuur van het water zodat jij kan genieten van een kopje koffie met de perfecte smaak en aroma. Maak zelf een espresso, cappuccino, caffè latte, latte macchiato en flat white en voel je zoals een echte barista in de koffiebar.

Anker

[]

Hoe werkt een halfautomatische koffiemachine? In slechts enkele stappen zet je jouw ideale kopje koffie.

 1. Kies je favoriete smaak gemalen koffie. Je kan ook eerst zelf verse koffiebonen malen in een koffiemolen. Kies hoeveel koffie je gebruikt. Hoe meer koffie, hoe sterker de smaak.
 2. Druk vervolgens de koffie goed aan met de stamper. Het water loopt zo traag door de koffie en alle smaken worden optimaal opgenomen.
 3. Plaats de filterhouder op de machine en draai hem vast.
 4. Schakel het toestel in even later geniet je van zelf gezette koffie. Zet tot 2 kopjes koffie tegelijkertijd.
 5. Wil je een cappuccino maken? Schuim wat verse melk op via het stoompijpje en giet het voorzichtig op je koffie. Met cacaopoeder kan je je kopje koffie afwerken en latte-art creëren om op Instagram of Pinterest te delen.
Delonghi espresso machine - Dedica serie
Anker

[]

Delonghi service aan huis voor espresso machines

Wanneer je een Delonghi espressomachine in huis haalt, profiteer je bovendien van de unieke Delonghi ‘service aan huis voor volautomatische espressomachines’ zolang de garantie op je nieuwe espressomachine loopt. Standaard is die periode 2 jaar.

Zijn er problemen met je espressomachine, of is je toestel kapot? Bel naar het servicenummer 015 28 08 40 en een monteur komt gratis bij jou thuis om je toestel te bekijken en te herstellen. Na afloop van de garantieperiode zijn de herstellingskosten uiteraard voor jou.

Anker

[]

Delonghi espresso machine - soorten koffie
Anker

[]

Welke soorten koffie kan je zetten met een Delonghi espressomachine?

Met een Delonghi espresso machine kan je heel wat soorten koffie zetten met slechts één druk op de knop of via het gebruiksvriendelijke menu. Personaliseer een bestaand koffierecept wanneer je het wat sterker of milder wilt, of wat meer melkschuim kan appreciëren. Misschien vind je wel een volledig nieuwe koffie uit? Wie weet!

Klinken koffies zoals latte macchiato en caffè lungo je als Chinees? Er bestaan heel wat soorten koffie, elk met hun eigen smaak en bereiding. Hieronder lijsten we de bekendste op met een woordje uitleg. Welke koffie is jouw favoriet?

Anker

[]

 • Gewone koffie: de traditionele en internationaal gekende koffie. Minder sterk dan een espresso koffie.
 • Doppio+: iets meer dan een dubbele espresso met extra koffie en langere extractietijd voor extra aroma.
 • CappuccinoMix: een kleine koffie met espresso shot en warme melk. Proef de sterke koffiesmaak in het melkschuimlaagje.
 • Caffè latte: doe zoals de Italianen en neem een caffè latte tijdens je (zoet) ontbijt. Een caffè latte is een grote hoeveelheid warme melk en kleine hoeveelheid koffie, met rijke schuimlaag.
 • Caffè lungo: 3 espresso’s in 1 tas. Deze Italiaanse koffie is bitterder door de langere extractietijd, en heeft dus ook een hoger cafeïnegehalte. Je mag de caffè lungo niet verwarren met een americano, dit is een espresso die aangelengd is met heet water.
 • Cappuccino: een cappuccino is een Oostenrijkse koffie die opgebouwd is uit 3 gelijke lagen (espresso, gestoomde melk en melkschuim). Deze koffie wordt vooral ’s morgens gedronken. Barista’s in coffeeshops maken soms met het melkschuim en een beetje cacaopoeder echte kunstwerkjes.
 • Cappuccino+: een gewone cappuccino met extra doppio+ shot om de koffie iets sterker te maken.
 • Americano: dit kopje koffie wordt gemaakt door een shot espresso aan te lengen met heet water.
 • Espresso: de klassieke Italiaanse koffie. Een espresso is een intense kleine koffie met compact bruin cremalaagje. Alle Delonghi espressomachines maken deze koffievariant.
 • Espresso macchiato: een kleine espresso met laagje warme melk en melkschuim.
 • Caffè macchiato: een espresso of ristretto met een laagje opgeschuimde melk.
 • Ristretto: het kleine broertje van de espresso. Minder water en iets meer gemalen koffie, dus een sterkere koffie.
 • Latte macchiato: een latte macchiato is een mengeling van koffie, warme melk en een laagje melkschuim. Bij deze koffie wordt een shotje espresso toegevoegd aan de opgeklopte warme melk. Bij de caffè latte wordt de melk aan de koffie toegevoegd.
 • Flat white: deze Australische koffie wordt gemaakt met een dubbele ristretto, warme melk en een dun laagje melkschuim. Door de ristretto heeft de flat white een sterkere smaak dan een cappuccino of latte macchiato.
 • Long: deze koffie wordt onder lage druk gezet en komt het meest overeen met de klassieke filterkoffie.
 • Met een Delonghi espressomachine kan je ook gewoon een tas melk opwarmen of melk opschuimen om in een andere bereiding te gebruiken.
 • Delonghi espressomachines hebben ook een heetwaterfunctie, waardoor je ook thee kan maken. Een beetje warm water nodig? Vraag het aan je espresso machine!
 • Of maak een heerlijke verse kop chocolademelk (enkel mogelijk met de Delonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS).

Anker

[]

Delonghi espresso machine kiezen
Anker

[]

Hoe kies je jouw perfecte Delonghi espresso machine?

Er is een grote keuze aan Delonghi espresso machines. Hoe weet je nu welke perfect voor jou is? Onderstaande tips helpen je al op weg! Heb je na het lezen van deze tips nog geen enkel idee? Ga langs bij één van onze winkels en vraag persoonlijk advies. Onze specialisten helpen je de perfecte espresso machine te kiezen.

Anker

[]

Delonghi espresso machine kiezen - snel een kopje koffie?

1. Wil je snel je kopje koffie zonder al te veel moeite of experimenteer je graag?

Wil je ’s morgens snel genieten van een vers kopje koffie? Zonder al te veel moeite te moeten doen en lang te moeten wachten? Dan is een volautomatische koffiemachine de perfecte koffiemachine voor jou. Met één druk op de knop maak je jouw favoriete koffie in slechts enkele seconden. Het enige wat jij moet doen is zorgen dat het bonen of gemalen koffie reservoir en het waterreservoir gevuld zijn en de koffiemachine doet de rest.

Ken je iets van de kunst van het koffie zetten? Ben jij een barista in spé of ben je het al? Dan is een halfautomatische espressomachine of pistonmachine de koffiemachine voor jou. Bij dit soort koffiemachines heb jij meer controle over de smaak van je kopje koffie. Je kiest zelf hoeveel gemalen koffie je gebruikt en hoe hard je die aandrukt. Varieer en proef de verschillen!

Anker

[]

2. Wil je bonen of gemalen koffie gebruiken?

Zweer je bij het vers malen van koffiebonen of koop je reeds gemalen koffie in de supermarkt of online? Echte koffiekenners verkiezen het vers malen van koffiebonen, omdat er zo minder aroma verloren gaat. Je hebt dan natuurlijk wel een koffiemolen nodig of kies voor een volautomatische koffiemachine met ingebouwde koffiemolen.

De meeste Delonghi espressomachine’s hebben een ingebouwde conische koffiemolen om verse koffiebonen à la minute te malen. Maar ze werken ook met gemalen koffie. De keuze is volledig aan jou.

Delonghi espresso machine kiezen - bonen of gemalen koffie?
Anker

[]

Delonghi espresso machine kiezen - welke soorten koffie wil je drinken?

3. Welke koffiesoorten wil je drinken?

Kies je ’s morgens vaak voor een sterke espresso? Of ga je voor een koffie met melk zoals een cappuccino of latte macchiato? Of toch liever een gewone koffie? Je hoeft niet langs te gaan bij de barista in je buurt om te genieten van je kopje koffie. Met een volautomatische espresso maak je heel wat verschillende koffievariëteiten. Meestal met slechts één druk op de knop!

Met een Delonghi espressomachine kan je kiezen uit een uitgebreid aanbod aan verschillende soorten koffie. De ene espressomachine maakt espresso’s, americano’s en gewone koffies met één druk op de knop, en de andere focust meer op het maken van melkdranken zoals cappuccino’s en flat whites.

Delonghi espressomachines hebben ofwel een ingebouwd melksysteem om de melk te verwarmen en op te schuimen, of een stoompijpje om het handmatig te doen. Vraag jezelf af welke koffie je het vaakst drinkt en kies op basis van je favoriete kopje koffie de espresso machine die het beste bij je past. Als je dagelijks heel wat cappuccino’s drinkt, dan wil je die toch zetten met de minste moeite?

Anker

[]

4. Lijkt een display je wel handig of zijn knoppen of toetsen voldoende?

Verder kan je het uitgebreide aanbod Delonghi espressomachines opsplitsen in koffiemachines met een display en deze zonder display. Die laatste hebben een aantal knoppen of toetsen om je keuze te selecteren. Of kies een combinatie van beide voor een gebruiksvriendelijke gebruikservaring. Sommige koffiemachines hebben zelfs een touch display.

Het spreekt voor zich dat hoe meer opties en knoppen je wenst, hoe duurder de espresso machine zal zijn.

Delonghi espresso machine kiezen - display
Anker

[]

Delonghi espresso machine kiezen - bedienen via app?

5. Wil je een ‘slimme’ espresso machine die je kan bedienen via je smartphone?

Ben jij al klaar voor de toekomst en heb je al een aantal slimme huishoudtoestellen in huis? Volg je de werking van je wasmachine op afstand via smartphone? Ben je altijd op de hoogte wat er nog in je koelkast ligt? Zelfs wanneer je in de supermarkt staat? Wil je je koffiemachine ook vanop afstand bedienen? Bij Delonghi kan dat ook!

Kies een PrimaDonna espresso machine en gebruik de innovatieve Coffee Link app om je toestel in te stellen, koffie te zetten en how to video’s te bekijken.

Anker

[]